ارزش نسبت سودآوری

ساخت وبلاگ

قبل از سرمایه گذاری، ارزیابی توانایی شرکت و نحوه درآمدزایی شرکت در مقایسه با مخارج و سایر هزینه های مرتبط با درآمدزایی در یک دوره مشخص بسیار مهم است. نسبت سودآوری شرکت نقش عمده‌ای در ارزیابی توانایی‌های درآمدزایی شرکت دارد. در این وبلاگ به بررسی نسبت سودآوری و انواع آن می پردازیم.

نسبت سودآوری

نسبت‌های سودآوری مقادیری هستند که برای رتبه‌بندی احتمال سودآوری یک سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذار استفاده می‌شوند. این نسبت ها با استفاده از محاسبه ای تعیین می شوند که سرمایه درخواستی برای سرمایه گذاری را با ارزش فعلی سرمایه گذاری مقایسه می کند. برای سهامداران، نسبت سودآوری تخمینی از احتمال سودآوری یک شرکت در آینده است. نسبت سودآوری برای تخمین اینکه آیا سهامدار می‌تواند انتظار بازگشت سرمایه‌گذاری سهام را داشته باشد یا خیر، استفاده می‌شود.

نسبت‌های سودآوری به شرکت‌ها کمک می‌کند تا کارایی را به حداکثر برسانند و راه‌های جدیدی برای بهبود امور مالی خود کشف کنند. صرف نظر از موقعیت در یک شرکت، در نظر گرفتن اینکه نسبت های سودآوری چگونه به کسب و کار شما سود می رساند، می تواند به بهبود حرفه ای بودن شما کمک کند. با صرف زمان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نسبت های سودآوری خالص و نحوه استفاده موثر از آنها، می توانید به شرکت خود در شناسایی زمینه های رشد مالی کمک کنید.

اهمیت نسبت سودآوری

نسبت‌های سودآوری مهم هستند زیرا به ذینفعان اجازه می‌دهند تا عملکرد شرکت را با کمی دقت بررسی کنند. تجزیه و تحلیل اطلاعات نسبت سودآوری می تواند در شرایط خاص ارزش ویژه ای داشته باشد:

  1. به جذب سرمایه گذار کمک می کند: به طور کلی، سرمایه گذاران می خواهند ببینند که یک شرکت قبل از انجام هر گونه سرمایه گذاری، ظرفیت سودآوری را دارد. نسبت‌های سودآوری داده‌هایی را که سرمایه‌گذاران برای تصمیم‌گیری صحیح برای سرمایه‌گذاری نیاز دارند، فراهم می‌کنند.
  2. ارزیابی مشاغل فصلی: شرکت هایی که درآمد خالص فروش آنها از فصلی به فصل دیگر بسیار متفاوت است، می توانند از استفاده از نسبت های سودآوری بهره مند شوند. با مقایسه عملکرد گذشته و درآمدهای شرکت در سه ماهه مشابه در طول سال‌های گذشته، مدیریت معیاری واضح از سودآوری دارد که به آنها کمک می‌کند بودجه‌بندی مناسب و تصمیم‌گیری‌های برنامه‌ریزی استراتژیک را اتخاذ کنند.
  3. افشای مناطق پیچیده یک شرکت: صورتهای مالی ، از جمله ترازنامه و صورتهای درآمدی ، فقط می تواند تصویر بزرگ در مورد یک تجارت را نشان دهد. ارزیابی هایی که شامل نسبت سودآوری است ، به تحلیلگران این امکان را می دهد تا زمینه های مختلف تجارت را بررسی کنند تا مشکلات خاص مانند افزایش هزینه کالاهای فروخته شده را مورد بررسی قرار دهند.
  4. تجزیه و تحلیل همسالان: اگر همسالان از یک تجارت کوچک بیشتر تأسیس شوند ، مقایسه درآمد ممکن است مکاشفه یا مفید نباشد. با این حال ، مقایسه نسبت سودآوری به صاحبان مشاغل کوچک این امکان را می دهد تا بدانند که چگونه از نظر کارآیی و سود اندازه گیری می کنند ، که مفید است.

انواع نسبت سودآوری

مفیدترین انواع نسبت سودآوری را می توان از سه روش طبقه بندی کرد:

نسبت های حاشیه: نسبت حاشیه نوع نسبت سودآوری است که از زوایای مختلف ، بینش ، در مورد توانایی یک شرکت برای تبدیل کل فروش به سود می دهد.

نسبت های بازده: نسبت های بازده نوع نسبت سودآوری است که با استفاده از داده ها از صورت سود و ضرر و ترازنامه محاسبه می شود ، شرکتی که اطلاعاتی در مورد چگونگی تولید بازده کسب و کار ارائه می دهد. نسبت بازده به اندازه گیری چگونگی تبدیل شرکت دارایی ، سهام و بدهی به بازده سرمایه گذاری کمک می کند.

نسبت جریان نقدی: نسبت جریان نقدی از خط پایین حرکت می کند تا به مشاغل کمک کند تا درک کنند که آیا آنها مازاد نقدی یا کسری دارند. آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند زیرا کمبود پول نقد حتی می تواند باعث شکست یک تجارت سودآور شود.

نسبت های کلیدی نسبت سودآوری حاشیه

از جمله نسبت های اصلی حاشیه ای که داده های مفیدی را ارائه می دهند-

نسبت سود ناخالص سود: پس از کم کردن هزینه کالاهای فروخته شده (COGS) ، درآمد خالص یک شرکت را اندازه گیری کنید.

حاشیه سود ناخالص = (هزینه درآمد کالاهای فروخته شده) / درآمد*100 ٪

نسبت حاشیه سود خالص: اندازه گیری درآمد و درآمد پس از کسر هزینه ها و مالیات ها.

حاشیه سود خالص = PAT / درآمد * 100 ٪

حاشیه سود عملیاتی: درآمد فروش را پس از کم کردن هزینه های عملیاتی و COG اندازه گیری می کند.

حاشیه پیش فرض: سود شرکت را پس از کم کردن هزینه های عملیاتی ، هزینه های غیر عملیاتی و COG اندازه گیری می کند.

حاشیه EBITDA: درآمد قبل از بهره ، مالیات بر درآمد و سایر مالیات ها ، استهلاک و استهلاک (EBITDA) را اندازه گیری می کند. برخی از شرکت ها همچنین EBIT (درآمد قبل از بهره و مالیات) را اندازه گیری می کنند.

EBITDA = PAT + بهره + مالیات + استهلاک و استهلاک حاشیه EBITDA = EBITDA / درآمد * 100 ٪

نسبت های کلیدی نسبت های برگشتی

Retu Of Equity (ROE): این نشان می دهد که یک شرکت به خوبی از سرمایه گذاری برای تولید سود استفاده می کند. این نسبت سهام به عنوان سود خالص تقسیم شده توسط سرمایه گذاران یا سهامداران ، به ارزیابی اثربخشی مدیریت مالی یک شرکت کمک می کند.

بازده دارایی (ROA): این نشان می دهد که یک شرکت به خوبی از کل دارایی های خود برای ایجاد سود استفاده می کند و می تواند از طریق اقتصاد مقیاس افزایش یابد. این نسبت دارایی به ویژه برای شرکت هایی در بخش هایی که نیاز به سرمایه گذاری قابل توجهی در دارایی ها دارند ، مانند ارتباطات از راه دور یا بخش های تولیدی مفید است.

بازده سرمایه شاغل (ROCE): نشان می دهد که چگونه یک شرکت از منابع سرمایه خود استفاده می کند ، از جمله سودهای حفظ شده ، سرمایه سهم و بدهی بلند مدت.

نسبت های کلیدی نسبت سودآوری جریان نقدی

نسبت حاشیه جریان نقدی: با افزودن تغییرات در سرمایه در گردش و ورود غیر نقدی به سود خالص شرکت ، حرکت نقدی را در یک دوره معین اندازه گیری می کند.

نسبت جریان نقدی خالص: اقدام می کند که آیا یک شرکت مازاد نقدی یا کسری را برای تعیین اینکه آیا نیاز به تأمین اعتبار اضافی دارد ، انجام می دهد.

پیچیدن

به طور خلاصه ، می توان گفت پتانسیل ، سرمایه گذاران موجود و طلبکاران می توانند از نسبت سودآوری برای تجزیه و تحلیل سرمایه گذاری شرکت بر روی سرمایه گذاری بر اساس سطح نسبی منابع و دارایی های آن استفاده کنند. ما همچنین می توانیم بگوییم که از نسبت سودآوری می توان برای قضاوت در مورد اینکه آیا شرکت ها سود عملیاتی کافی را از دارایی های خود کسب می کنند ، استفاده شود.

فارکس وکسب درامد...
ما را در سایت فارکس وکسب درامد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مهدی اسدی بازدید : 34 تاريخ : دوشنبه 13 شهريور 1402 ساعت: 12:28